ja siihenki jos makaa mahallansa.

Vaan tuohon anoppihin sitä ei totu.  Voi perkeles se riipoo mua..  tai se että se asuu samas taloos, pistää nokkansa joka asiahan..  välillä vituttaa ihan seki ku pitää nähärä sen naama niin useen. Minkähänmoista se olis jos se asuus muolla.. 

Kevät tuloo, hyvä vissihin. Vaikka tietysti soon kohta peltotöiren aika. Eikä siinäkää mitää sinänsä, mutta ku kohta alakaa höpötys notta koska meinatahan äestää, kaikki muut on jo äestäny, koska kylyvetähän, muilla on jo orahalla..  ja sitte kulijetahan pitki peltoja voivottelemas että kyllon huonua jäläkiä, voi voi, ei tuolta ny kyllä mitää nouse.

Totuus on sitte se että täs taloos on melekehen aina ensimmääsenä peltotyöt tehtynä, justihin tuon vanhan parin hätäälemisen takia.

Aina on vilijaa tullu ja nurmi nousnu, viime vuonna liianki kans.

Yksi vuos anoppi tosiaan motkotti miehelle notta KAIKKI MUUT ON JO KYLYVÄNY KYLLÄ HÄVETTÄÄ TUOLLAASET PELLOT  ku mies oli lähärös yli yön reisuhun.

Tullesnansa mies sanoo kattonehensa kaikki tienvieri pellot, mitä ny kolomen kunnan alueelta näki. Yks pelto oli kylyvetty..

Niin, ja tänä vuonna anopilla onki yks uus mures; elukat. Me ku pistettihin lehemälliset pois ja jätettihin vain lihaelukat, ja mies osti juuren uutehen laumahan karvapäitä, ja ne pitääs ny saara kantaviksi kevähän mittahan. Ja sen lisäksi sitte mies laittaa kaikki muukki lihaelukat pihalle kesäksi, pääsöö vähemmällä ruokkimisella, sonnanluonnilla ja..  mun nalakutuksella, mun ku teköö vähä häjyä ne karsinat mihinä ne isoot elukat sitte joutuus kesänki olemahan.

No siis ajatus oli ny se, notta mulle jo anoppi aloottiki, notta eihän siitä mitää tuu, kiimaaset hiehot tua ja sitte nuo lihaelukat toisella laitumella, kyllähän ne menöö airoosta läpi.

Mä yritin sanua notta non härkiä kyllä kaikki lihaelukat, eipä ne palijua taira naisista piitata, varsinki ku siihen laumahan tuloo oma siitossonniki.. vissihin soli anopille liian vaikia ajatus notta mollahan oikeen maksettu elukkälääkärille eriksensä siitä notta son salavannu ja nupouttanu ne vasuuna ne lihaelukat. Kauhiaa rahan haasketta!

Mollahan sitä mieltä että salavatut ja nupoutetut elukat on kuitenki palio turvallisempia hoitaa ja käsitellä.

 

No, onhan muori taas yrittäny jaella mulle lapsenkasvatusneuvojansakki. Haistakohon pitkän peen, sen kasvatuksen jälijet on nähty ja mä pyrin kyllä aivan toisenmoisihin tuloksihin..