Ja ny ei puhuta niistä mettäpöyrööstä jokka tryykäs Kurikkahan, vaan mööpeliistä. Jurvalaasina meillon niistä aina puhuttu, vaikka voi olla notta niitä muollaki teherähän. Talonpoikaisrokokoo, tyylihuonekalu..  ja mahtaakohan se kustavilaanenki olla sama asia.

Me asutahan siis miehen kotopaikkaa. Appifaarin isä ja setä tän visisihin joskus osti. On suhteelisen monta huonesta, ja isoja huonehia ovakki, mutta silti niiton liian vähä.

Silloon kumme tulimma tähän nuorenaparina, mä laitoon eheroksi oman köökin. Notta minen anopin kans saman hellan ääres pyöri. (ja hyvä on että vaarin, pöyrööksi meinaa tulla täski). Sitte puolia myöhemmin vaihrettihin, appivanhemmilla on ny 2 huonesta ja keittiö, meillä kolome huonesta ja keittiö, ja sitte tuos on isoo tupa, ja sitte ne jurvalaaset..  no siis son pitäny anopin anopin silloon saara sali kans. Notta ny on meilläki sali.

Me asutahan 2 aikuusta ja nelijä mukulaa kolomia huonesta, ja yks huones on sitte sitä varte jos tuloo hienoja vierahia, niin nille pitää sitte kaffeet kantaa prikalla salihin.

Moltaas annettu koko salille kyytiä jo aijat sitte, mutta ku sielon ne saatanan jurvalaaset..  hienot mööpelit, joita pitää palavua. Non niin epämukavia, ettei niitä viitti oikiahan  käyttöhön ottaa, mutta vissihin niillon arvua sevverran ettei niitä viitti pärehiksikää pistää. Anoppi sai täs joskus haisua meirän pähkäälyystä ja oli itku silimäs käskeny mun miehen salihin, notta hän kertoo mööpelien histuriaa.

Ja mitä se histuria oli. " Tämon maksanu niin ja niin palio". " Tämä huurettihin maataloon konkurssihuutokaupasta, maksoo niin ja niin palio" ja samalla poraattihin.

Sais mun puolesta ottaa jurvalaasensa omihin suojihinsa, vaikka meille ne kyllä tietysti lain mukahan kuuluu.Mutta eihän se niitä ota, ku ne on niin epäkäytännölliset ja epämukavat.. ja mun silimähän ne on rumakki. ( ja tämä mielipire ei perusru vain anopin koleehisin, oon mä niihin ennenki törmänny enkä oo ikinä tykänny)

Notta ny lähtis rokokoota , melekeen halavalla!